Raikkonenu dovoljen nastop v Nemčiji

Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2014 .

Iz Ferrarija so sporočili, da bo Kimi Raikkonen, ki je v prvem krogu dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu močno trčil v zaščitno ogrado, povsem pripravljen za nastop na VN Nemčije, vprašljiv je edino njegov nastop na testiranjih, ki bodo v prihajajočem tednu.

Finec je v enemu izmed ovinkov zapeljal s steze, pri vračanju na progo pa zapeljal v jarek ob stezi, zaradi česar je njegov dirkalnik dvignilo in nato zavrtelo v zaščitno ogrado, od tam pa nazaj preko steze, pri čemer je vanj trčil še Williamsov dirkač Felipe Massa.

Prvak iz leta 2007 je odšepal v zdravniški avtomobil, ki ga je prepeljal v medicinski center na obvezen zdravniški pregled, kjer razen udrgnin in udarcev niso odkrili hujših poškodb. Iz Ferrarija so sporočili, da Raikkonen čuti bolečine v gležnju, kolenu in kolkih, kljub temu pa bo pripravljen za naslednjo dirko v Nemčiji.

Opozorilni senzorji, ki merijo sile, ki delujejo na dirkača, so ob udarcu zabeležili neverjetno silo 47G, opozorilo za preventivni zdravniški pregled pa se sproži pri 25G.

Dirka je bila zaradi poškodovane ograje prekinjena za več kot eno uro.