Raikkonenov menedžer razkril ozadje Finčevega prestopa k Sauberju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2019 .

Steven Roberston, dolgoletni menedžer Kimija Raikkonena, je razkril ozadje Finčevega prestopa k Sauberju. Zadnji Ferrarijev svetovni prvak je takoj, ko je izvedel, da mu Ferrari ne namerava podlajšati pogodbe, stopil v stik s švicarskim moštvom in se dogovoril za zamenjavo dirkaškega mesta s Charlesom Leclercom, saj ni imel nikakršnega namena, da bi se upokojil.

Raikkonen bo oktobra letos dopolnil 40 let, pri Sauberju, moštvu s katerim je leta 2001 začel kariero dirkača F1, pa bo dirkal z Antoniom Giovinazzijem, še enim dirkačem Ferrarijeve dirkaške akademije.

“Ko so Kimiju povedali, da mu ne bodo dali pogodbe za naslednjo sezono, je Kimi stopil v stik z Sauberjem,” je Robertson povedal uradni strani formule 1. “Kimi je želel nadaljevati, zato se je sestal z lastniki Sauberja, nato s šefom moštva Fredom Vasseurjem ter Beatom Zehnderjem, menedžerjem ekipe. Videli so, da si želi nadaljevati.

Fred je po sestanku dal jasno vedeti, da je bil Kimi osredotočen na načrte za prihodnjo sezono. Želel je videti, če so tudi v moštvu tako navdušeni, kot on. Ko je to videl, je dejal, da želi podpisati pogodbo. V Monzi je bil malce negativen, ko je ugotovil, kaj se je zgodilo, a se je hitro pobral. Želel je še naprej dirkati, saj čuti, da lahko še marsikaj ponudi,” je še dodal Robertson.