Raikkonena nove gume niso prepričale

Avtor prispevka: , objavljeno 25. januarja 2016 .

Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen je prvi dan testiranj Pirellijevih gum za mokro stezo odvozil skoraj 100 krogov na umetno namočeni progi, medtem ko je primerjal lanske gume ter nove. Finec je dejal, da je sicer še prezgodaj, da bi podal oceno novih gum, a je priznal, da se je bolje počutil na lanskih zmeseh.

“Prezgodaj je še. Vozili smo z lanskimi in z novimi, toda zaenkrat so nam stare bolj všeč. Vendar pa je za realno oceno še prezgodaj,” je povedal prvak iz sezone 2007, ki kljub temu, da je po dolgem zimskem premoru v enem dnevu odpeljal skoraj dve dolžini dirke, ni čutil fizičnih posledic. “Nič ni bilo narobe. Kar nekaj časa nisem vozil, toda počutim se povsem normalno.”

Finec pa je pozdravil odločitev za testiranje na stezi, ki omogoča umetno namakanje in s tem konstantne pogoje. “Težko bi gume testirali na boljši lokaciji, saj so pogoji na stezi ves čas zelo podobni. S temi testiranji lahko dejansko zberemo nekaj podatkov, ki nam bodo pomagali razumeti določene stvari. Pirelliju bomo zares pomagali, hkrati pa testiranja morda nekoliko koristijo tudi nam,” je še povedal Finec, ki je bil glede na zabeležene čase sicer najpočasnejši izmed treh dirkačev, ki so danes vozili.

Najhitrejši je bil Daniel Ricciardo z Red Bullom. Ferrarijev dirkalnik bo jutri prevzel Sebastian Vettel, ki bo tudi zaključil testiranja.

Foto: Ferrari