Raikkonena jezijo vprašanja o njegovi motivaciji

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2014 .

Kimi Raikkonen se vse od vrnitve v moštvo Ferrari ubada s številnimi težavami. Največja je sama zasnova dirkalnika, ki še vedno temelji na filozofiji vzmetenja z vlečno letvijo, zaradi katere je dirkalnik manj prekrmarjen, kar pa ne odgovarja Finčecemu slogu vožnje, obenem pa onemogoča hitre spremembe nastavitev, katere Raikkonen potrebuje pri krotenju svojega dirkalnika.

K temu pa se v moštvu iz Maranella ubadajo še s tehničnimi težavami, ki dirkačema onemogočajo iz dirkalnika izvleči vse, česar je zmožen. Pri tem je zanimivo, da so težave hujše pri Raikkonenu. “Na obeh dirkalnikih imamo med drugim težave z elektroniko, še posebej pri Kimiju, ki nima na voljo vse moči motorja,” je pojasnil Pat Fry. Finec je moral na Kitajskem zaradi težav izpustiti dva od treh prostih treningov, težave pa so se nadaljevale tudi na kvalifikacijah in na dirki sami.

Nekdanji dirkač Sauberja in McLarna je pojasnil, da mu je preglavice povzročal nepredvidljiv dirkalnik, ki je bil “stabilen na nekaterih in povsem nestabilen na drugih delih steze.”

“Za nami je napored konec tedna. Zakaj je bil tako naporen pa še ne vem najbolje. Upam, da čimprej najdemo odgovore in “zdravilo” zanje. Na dirki sem bil enostavno počasen. Na splošno mi je primanjkovalo oprijema, tako spredaj, kot zadaj. Ne moremo določiti točno kaj nam povzroča težave. Med zadnjo menjavo gum smo na dirkalnik nadeli nerabljen komplet koles. Dirkalnik je bil nekaj krogov dober, nato pa je znova postal težaven.

Najverjetneje gre za kombinacijo mojega sloga vožnje in vremena,” je pojasnil Raikkonen, čigar skriti adut lanske sezone je bil slog vožnje, ki je bil zelo prizanesljiv do gum. “Mislim, da gum ne obremenjujem dovolj, zato že nekaj let ne delujejo optimalno, ko je steza hladna ali mokra. Občutek na novih gumah je dober, dokler se nekoliko ne obrabijo, potem pa moram voziti počasneje, zaradi česar se gume še dodatno ohladijo in ujamem se v začaran krog, ki le povečuje težave in tega ne moremo rešiti. Mislim, da zajec tiči v tem grmu.

To je nekaj, česar nihče ne mara, saj ne obstaja čudežna rešitev, s katero bi spremenil svoj slog dirkanja,” je pojasnil Finec, ki se ob slabih rezultatih vednomer sooča z novinarskimi vprašanji glede njegove motivacije, ki pa so ga tokrat ob vseh težavah z dirkalnikom še dodatno razjezila: “Ne vem zakaj vedno vse speljete na motivacijo. Če ne bi bil motiviran zagotovo ne bi bil tu in odgovarjal na takšna vprašanja. Za vas se vse vrti okrog motivacije. Za nami so slabe dirke, kar ni dobro, a glavni cilj je, da se izboljšamo in pridemo tja, kamor želimo.”

 

Primer dveh izmed Raikkonenovih težav na VN Kitajske (od 4:25)