Raikkonena govorice o odhodu ne skrbijo

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2015 .

Kimi Raikkonen je pojasnil, da ga zaradi govoric o tem, da ga bo pri Ferrariju zamenjal Valtteri Bottas, ne skrbi. Finec se je k Ferrariju vrnil pred sezono 2014, ko je pred tem zablestel v dirkalniku Lotusa, njegova pogodba z italijanskim moštvom pa poteče ob koncu letošnje sezone, vendar imajo v Maranellu možnost, da sodelovanje podaljšajo.

“Glede tega, kaj bodo storili, se boste moral obrniti na Ferrari. Edino kar vem pa je, da me novinarji vsako leto mečete iz vsake ekipe,” je na vprašanje o prihodnosti odgovoril prvak iz sezone 2007. “Prihodnost me ne skrbi, saj bo čas pokazal, kako se bo razpletla.”

Raje kot z govoricami se Finec ukvarja s trenutno formo moštva. Prepričan je, da mu bodo novi deli dirkalnika, katerih v Španiji za razliko od moštvenega kolega Sebastiana Vettla ni želel uporabiti, pomagali. “Očitno nam bodo pomagali, sicer jih ne bi namestili na dirkalnik. (V Španiji) smo želeli primerjati novi in stari paket, sam pa sem bil pripravljen tvegati, ter na dirki nastopiti brez novosti. To nam je, gledano dolgoročno, pomagalo, saj smo o novih delih izvedeli veliko. Prepričan sem, da jih bomo v prihodnosti lahko stoodstotno izkoristili. Mislim, da bodo že tukaj delovali dobro, čeprav nikoli ne veš, saj je na vsaki stezi v različnih pogojih vse drugače. V Španiji smo doživeli malce naporen konec tedna, tukaj pa bi nam lahko šlo nekoliko bolje, kakor tudi na naslednjih dirkah.

Kot sem dejal, nastop s starim paketom ni bil idealen, toda naš prvi cilj je, da se izboljšamo. Precej boljši smo v primerjavi z lani, toda še vedno se želimo izboljšati,” je še dodal Raikkonen, ki ostaja zadnji dirkač, ki je osvojil naslov prvaka s Ferrarijem.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo