Raikkonen ni zaskrbljen nad veliko razliko

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2018 .

Kimi Raikkonen po prvih kvalifikacijah letošnje sezone ni zaskrbljen nad veliko razliko do Mercedesa. Finec je bil sicer v zadnjem delu obračuna za štartna mesta drugi najhitrejši, 0.01 sekunde pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, toda Lewis Hamilton je bil z Mercedesom od njega hitrejši za kar 0.664 sekunde. “Čaka nas ogromno dela na vseh področjih,” je povedal prvak sezone 2007. “Nismo bili prepričani kako hitri smo v primerjavi z drugimi in če pogledamo čase krogov je razlika precej večja, kot smo želeli.

V drugem delu sem naredil napako in izgubil en hiter krog, potem pa sem prvi krog v zadnjem delu odpeljal na rabljenih gumah. Torej stvari bi bile lahko boljše. Tudi vreme nam ni olajšalo dela na zadnjem treningu, pa tudi prekinitev v zadnjem delu. Za bolj jasno sliko bomo morali počakati do naslednjih kvalifikacij,” je povedal Finec.

Zadnji del kvalifikacij je bil ustavljen zaradi nesreče Valtterija Bottasa, prekinitev pa je nekaj dirkačem pokvarila priprave na hitre kroge. Raikkonen je v Melbournu zmagal že dvakrat in sicer leta 2007 ter 2013. Obakrat je dirko začel iz prve štartne vrste. Kljub temu pa ima pred jutrišnjo dirko realna pričakovanja.

“Kar se je dogajalo prej, ne pomeni nič za jutri,” je povedal. “Seveda je dobro biti čimbolj v ospredju, toda to ne zagotavlja ničesar. Kaj se bo dogajalo na dirki je težko napovedati. Poskusil bom odpeljati dobro dirko in upam, da bomo na koncu dosegli dober rezultat,” je še dodal.

Dirka se jutri začne deset minut čez sedmo uro zjutraj po našem času.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish