Raikkonen zapravil najboljši štartni položaj

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2016 .

Finec Kimi Raikkonen je prepričan, da je na kvalifikacijah za VN Kitajske zapravil odlično priložnost za najboljši štartni položaj, katerega je nazadnje osvojil prav na tem dirkališču pred osmimi leti. Dirkač Ferrarija je bil po prvih hitrih krogih v zadnjem delu kvalifikacij najhitrejši, a je v obeh svojih poizkusih izgubil nekaj časa z napako v štirinajstem zavoju. Finec je na koncu padel za Nica Rosberga in Daniela Ricciarda, a je ostal pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, ki je naredil enako napako na istem mestu.

“Že v prvem poizkusu sem v istem ovinku bil nekoliko predolg,” je pojasnil Raikkonen. “V zadnjem hitrem krogu sem imel veliko prednost, a sem v lasnici spet bil predolg in izgubil nekaj časa. Škoda, saj smo imeli danes verjetno priložnost stopiti na sam vrh. Tako pač je, tretje štartno mesto pa bomo poskušali dobro unovčiti jutri na dirki.”

Vettel je v zadnjem delu odpeljal le en hiter krog, s čimer je za dirko prihranil en komplet gum. “Prepričan sem bil, da mi lahko uspe v zadnjem krogu, a mi ni. S krogom nisem bil zadovoljen. Naredil sem nekaj napak, zaradi katerih sem izgubil čas,” je priznal štirikratni prvak. “Mimo se je izmuznil še Daniel Ricciardo, od katerega pa mislim, da bomo na dirki hitrejši. Cilj je seveda, da se prebijemo višje. Začetek dirke bo zanimiv, saj bo Rosberg štartal na mehkih gumah. Vprašanje je, kako se bodo obnašale gume, a k sreči imamo na zalogi še en komplet, če ga bomo potrebovali.”

Foto: Ferrari