Raikkonen zahteva odgovore

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2014 .

Finec Kimi Raikkonen po dirki za VN Španije ni bil preveč zgovoren. Novinarjem je takoj po dirki dejal le, da bo od svoje ekipe zahteval odgovore na vprašanje, kdo je določil takitko na dirki, ki ga je stala boljše uvrstitve.

Zadnji dirkač, ki je z moštvom Ferrari osvojil prvenstvo, je moštvenega kolega Fernanda Alonsa na njegovi domači dirki ugnal že na kvalifikacijah, pred njim pa je vozil tudi večji del dirke. Španec je v zadnjem delu dirke spremenil taktiko in se še enkrat ustavil v boksih. S postankom več je imel manj obrabljene gume od Raikkonena, ki se je nekaj krogov uspešno upiral, nato pa vendarle moral popustiti.

Po dirki je pravk iz sezone 2007 svojega dirkaškega inženirja vprašal, kdo se je odločil, da bo taktiko spremenil le Španec, oziroma da Finec ne bo dodal še enega postanka tako kot Alonso.

Novinarji so Raikkonena po dirki vprašali, če čuti, da moštvo z njim ravna, kot s “številko dve” v ekipi. “Ne, kljub temu pa želim z moštvom razčistiti nekaj stvari,” je odgovoril nekdanji dirkač McLarna. “Gume so bile v tistih nekaj krogih povsem obrabljene. Temu ni kaj dodati. Dirko smo končali daleč pred ostalimi, pa tudi daleč od mest, kjer bi želeli končati, zato niti ni velike razlike med dvema ali tremi postanki.”

Raikkonen kot ponavadi ni želel premlevati preteklih dogodkov. Svojo pozornost je že usmeril v prihodnost in kljub novemu razočaranju ostaja prepričan, da se bo moštvo Ferrari, ki že več kot leto dni ni slavilo zmage, kar je nadaljše obdobje brez uspeha v zadnjih dvajsetih letih, kmalu vrnilo med najboljše.

“To je veliko razočaranje za Ferrari, toda v primerjavi s prejšnjimi dirkami smo zbrali veliko točk. Nismo zadovoljni in vemo, da bomo morali še veliko delati, če se hočemo približati najboljšim. Za nadaljevanje sezone vemo kje so naše slabosti,” je še dodal.