Raikkonen zadovoljen z vrnitvijo na stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 30. aprila 2017 .

Finec Kimi Raikkonen je po dirki za VN Rusije, kjer je končal na tretjem mestu, dejal da je zadovoljen z vrnitvijo na oder za zmagovalce, kar mu je nazadnje uspelo sredi lanske sezone na VN Avstrije. Dirkač Ferrarija je dirko začel z drugega mesta, a ga je po štartu prehitel Valtteri Bottas, v prvih ovinkih pa se je moral ubraniti Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna. Tretje mesto je držal vse do konca, med dirko pa se ni uspel umešati v boj za zmago med Bottasom in Vettlom, hkrati pa je držal veliko prednost pred četrtim Hamiltonom.

“Splošno gledano je bil ta konec tedna bolj pozitiven, kot pretekli trije. Z dirkalnikom sem bil precej bolj zadovoljen in ko sem potreboval hitrejše kroge, sem lahko pospešil in dosegel željeni čas kroga. Dirka se je odločila na štartu in moj štart je bil slab. Mislil sem, da bom izgubil veliko več, vendar sem uspel pridobiti izgubljeno mesto in tam ostati do konca. Dirkalnik je bil dober vso dirko, toda po štartu se ni dogajalo prav veliko. Potrudili smo se, toda nismo imeli veliko možnosti, tako da sem le držal svoje mesto. Vesel sem stopničk, sem pa razočaran, da sem na štartu izgubil mesto, namesto da bi ga pridobil.

Zdaj nas čaka delo, majhne podrobnosti, ki imajo velike posledice,” je še dodal Finec, ki je v točkovanju prvenstva četrti, 37 točk za vodilnim Sebastianom Vettlom.

Foto: Ferrari