Raikkonen: Za bolečo napako sem kriv sam

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2018 .

Kimi Raikkonen je priznal, da je sam “zafrknil” najhitrejši krog, s katerim bi skoraj zagotovo osvojil najboljši štartni položaj. Dirkač Ferrarija je po violičnih (najhitrejših) prvih dveh sektorjih imel skoraj dve desetinki sekunde boljši čas od moštvenega kolega Sebastiana Vettla, a v zahrbtnem šestnajstem zavoju mu je pobegnil zadek dirkalnika s čimer je Finec izgubil več kot sekundo časa. Prvak sezone 2007 bi, če bi krog nadaljeval s tempom iz prvih dveh sektorjev, zlahka stal na prvem štartnem mestu, saj Vettel svojega prvega kroga zaradi svoje napake ni uspel izboljšati.

Raikkonen po kvalifikacijah še ni bil prepričan, kaj je botrovalo napaki, saj je bil zaradi sunkov vetra v dotičnem zavoju bolj previden, kot v prejšnjem krogu. “Ne, zafrknil sem,” je odgovoril, ko so ga vprašali, če je šlo za sunek vetra. “Naredil sem napako, ki me je stala kar nekaj mest, tako da se kvalifikacije niso končale ravno najboljše.

Nisem imel težav z gumami, na vstopu sem bil malce bolj previden zaradi vetra, ki je tam nagajal ves dan. Ne vem, odneslo mi je zadek. Dirkalnik sem sicer ujel, toda vedel sem, da sem izgubil preveč časa, saj je ovinek hiter, do konca kroga pa ostane le še dolga ravnina.”

Finec je letošnjo sezono do zdaj kazal odlično kvalifikacijsko formo, saj je edini v karavani vse prve tri dirke začel iz prve štartne vrste, toda do najboljšega štartnega položaja mu je vsakič zmanjkalo nekaj malega. “Zelo sem razočaran zaradi tega danes. Že nekaj krat sem bil razočaran, toda danes je zgodba malce drugačna. Krivca lahko poiščem le v ogledalu, kar je boleče.”

Njegov položaj na dirki pa bo še toliko slabši, saj bo moral dirko s šestega mesta začeti na ultramehkih gumah, dirkači pred njim pa bodo prvi del dirke vozili na supermehkih. “V takšnem položaju vedno poskušaš napadati. Danes se mi to ni obrestovalo, jutri pa je nov dan. O dirki pravzaprav še nisem razmišljal. bomo videli, kaj lahko storim s šestega mesta,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish