Raikkonen: Verstappen je vozil pošteno

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2018 .

Kimi Raikkonen je dejal, da skupaj z Maxom Verstappenom vozila pametno v prvem krogu, ter tako med njima ni prišlo do trčenja. Finec se je v prvih zavojih dirke boril skupaj z dirkačema Mercedesa, nato pa sta z Verstappenom v sedmem zavoju rahlo trčila s kolesi. Nizozemec je ob tem prehitel Finca.
“Red Bull me je zadaj zadel,” je po radiu dejal Finec. Dogodek so komisarji pregledali, toda se niso odločili za kazen. Raikkonen je po dirki dejal, da je bil maver Verstappena dovolj pošten.
“Veliko se je dogajalo v prvem krogu, nekajkrat me je zaneslo. Max je prišel v šestem zavoju zelo blizu mene, saj me je Valtteri nekoliko oviral. V sedmem zavoju me je rahlo zaneslo, saj sva zadela s kolesi in izgubil sem mesto.”
“Oba sva bila v tem primeru zelo poštena, v tem zavoju je zelo težko prehiteti nekoga in mu ob tem pustiti še dovolj prostora. Ne moreš ostati tik ob nekom v tem zavoju. To se je zgodilo meni, ni bilo idealno ampak je bilo prehitevanje vsaj pošteno.”
Verstappen je dejal, da je bilo to prehitevanje eno takšnih, ki si ga želijo gledalci še pogosteje videti.
“Bilo je tesno, ampak dobro dirkanje. Kimi je dovolj izkušen, da je uspešno obvladal situacijo. Rahlo sva trčila, toda takšna prehitevanja so dobra za šport.”
To prehitevanje se je na koncu izkazalo za ključno v nadaljevanju, saj je Nizozemec po odstopu obeh Mercdesov slavil zmago tik pred Raikkonenom. Finec je kljub boljšemu ritmu v zaključku dirke zaostal za Nizozemcem.
Na vprašanje ali bi lahko danes zmagal, če bi bilo do konca še nekaj krogov več je Raikkonen odgovoril:
“Zagotovo je bila možnost. Toda krogov je kolikor jih pač je. Vedno je lahko reči kaj bi bilo če bi bilo. Bili smo hitri, posebej še na koncu. Na začetku dirke smo imeli nekaj težav, ko pa so se pnevmatike v drugem delu dirke ogrele ni bilo težav.”
“Malo je sem razočaran. Ta rezultat je dober za ekipo, osvojili smo veliko točk v primerjavi z ekipo proti kateri tekmujemo (Mercedes). Oni so imeli danes zelo slab dan. Je dobro, toda želimo si zmagati. Imeli smo hitrost, toda ni se izšlo.