Raikkonen vendarle k Rdečim bikom?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2013 .

 

Nekdanji dirkač, ki zadnja leta deluje kot komentator formule ena na britanski televiziji Sky Sports F1, Martin Brundle je dejal, da Kimi Raikkonen ne želi zapustiti moštva Lotus, izjava, da so pogajanja z moštvom Red Bull končana pa psihološka igrica.

Raikkonenov menedžer Steve Robertson je dejal, da Finec ni več kandidat za sedež ob Sebastianu Vettlu v drugi Red Bullovi garaži, saj naj bi prekinili pogajanja z ekipo iz Milton Keynesa imel pa naj bi še nekaj drugih možnosti, med katerimi je tudi prestop k Ferrariju. Toda Brundle pravi, da Icemanov menedžment v pogajanjih z Red Bullom zgolj blefira z govoricami o morebitni vrnitvi v Maranello.

“Verjamem, da gre pri vsem tem za veliko blefiranja, tako da bomo morali še nekaj časa počakati, preden bomo videli, kaj se bo zgodilo,” je dejal Brundle, ki svojo teorijo podpira še z dejstvom, da so pri Red Bullu sprva načrtovali, da bodo že v Spaju uradno naznanili Daniela Ricciarda, kot namestnika Marka Webbra, zdaj pa so se odločili, da objave še ne bo.

“Menim da obstajajo štirje dirkači, ki bi morali biti na vrhu seznamov kandidatov vseh ekip. Na tem seznamu se je Raikkonen pridružil Sebastianu Vettlu, Fernandu Alonsu in Lewisu Hamiltonu. Če bi dva od njih hkrati spravili v isto ekipo, bi bilo moštvo zelo konkurenčno vprašanje pa je seveda, če bi takšna izbira dirkačev bila tudi učinkovita. Torej počakajo in z zanimanjem spremljajmo, kdo si lahko privošči dva dirkača s tega seznama v isti ekipi, ter kdo se lahko sooči s pritiskom takšne odločitve,” je pozval Brundle, ki je za konec še dodal: “Ali Raikkonen želi zapustiti Lotus? Verjetno, glede na to, da se o prestopu pogovarja z drugimi ekipami.”

Govori pa se tudi, da naj bi se pri Ferrariju začeli pogajati z Nicom Hulkenbergom, Raikkonen pa od bodočega delodajalca, pa naj bo to Red Bull ali Ferrari, želi, da bi sponzoriral njegovo motokros ekipo.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo