Raikkonen v Sauberju že na testiranju v Abu Dhabiju

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2018 .

Kimi Raikkonen bo prvič preizkusil Sauberjev dirkalnik že na po sezonskih testiranj v Abu Dhabiju. Raikkonen je septembra podpisal dveletno pogodbo s švičarskim moštvom. Vodja moštva Frederic Vasseur je potrdil, da bo svetovni prvak iz sezone 2007 prvič sedel za volanom dirkalnika že na dvodnevnih testiranjih po koncu letošnje sezone, ki bodo na sporedu 27. in 28. novembra. Zadnja dirka v letošnji sezoni bo stoenainpetdeseta in ob enem tudi njegova zadnja za Ferrari.

Pred svojo zadnjo dirko za italijansko moštvo je tako dejal, da nima razloga za žalost.

“Seveda sem moštvo že enkrat zapustil, zato zame to ni nič novega. Nisem zalosten, saj nimam razloga za to. Še naprej bomo ostali prijatelj. Še veliko se bomo videli v prihodnosti, le da ne bomo več v isti garaži.”

“Skupaj smo doživeli veliko lepih stvari, sedaj pa so pred nami novi izzivi. Bili so seveda tudi težki trenutki, toda to je del naše službe. Včasih je potrebno doživeti tudi kaj takega. Z moštvom sem osvojil naslov svetovnega prvaka, skupaj smo osvojili tudi dva naslova konstruktorskega prvaka.”

“Vesel sem, da sem bil del tega, saj vsi tega niso uspeli doseči. Veseli bomo šli vsak na svojo stran. Še vedno pa bomo delali kar imamo radi.”

Raikkonen se pred zadnjo dirko v skupnem seštevku nahaja 14 točk pred Valtterijem Bottasom in 17 pred Maxom Verstappenom. Kljub temu pa zanj končna uvrstitev ne pomeni veliko.

“Zame to ne predstavlja nobene razlike. Če bom končal kot tretji bom moral iti na podelitev nagrad, kar pa pomeni še več potovanja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish