Raikkonen v Braziliji ne pričakuje čudežev

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2015 .

Kimi Raikkonen v Braziliji ne pričakuje čudežev in ob bližajočem zaključku letošnje sezone že razmišlja o naslednji. Glede na tehnične dosežke ekipe Ferrari je bila njegova uspešnost letošnje sezone omejena na dve mesti na zmagovalnih stopničkah ter približni polovici točk, ki jih je dosegel njegov sotekmovalec v ekipi Sebastian Vettel.

Četudi je bilo do sedaj dirkališče v Interlagosu za Raikkonena zelo uspešno, sam na dirki velikih presenečenj, napredkov in čudežev ne pričakuje. »Preteklo leto nismo imeli toliko uspešnih dirk, zato je težko delati konkretne primerjave, vendar smo bili v Interlagosu vedno zelo hitri,« je povedal Raikkonen.

»Tako ne pričakujem čudežev, vendar smo bili na večini dirkališč v tej sezoni uspešni, tako mislim, da bomo tudi ta vikend na svojem trenutnem nivoju, seveda pa se bomo potrudili po najboljših močeh« je še zaključil.

Raikkonen svojo letošnjo sezono ocenjuje kot težko, tudi bolečo, vendar je kljub temu optimističen in računa na boljšo sezono v letu 2016.
»Kakor koli že, je bilo to leto zame veliko boljše kot predhodno, vendar uspehi še vedno niso takšni, kot bi si jih želel, tudi zaradi veliko različnih osebnih razlogov. Vendar kot ekipa smo veliko bolj povezani in močnejši kot smo bili preteklo leto, ko smo se preveč borili z hitrostjo, ki smo jo očitno v tem letu ujeli, vendar sami končni uspehi še vedno niso takšni, kot bi jih jaz želel. Skratka delamo pravilno, še vedno pa nismo tam, kjer vem in menim, da bi lahko bili,« je sezono ocenil Finec.

»Včasih je težko, vendar tako je v prvenstvu Formule 1. Če narediš napako, takoj plačaš ceno za to. In to je pravično. Vendar vem, da smo na pravi poti in verjamem, da bomo naslednjo sezono imeli boljše odločitve in boljše uspehe,« je to temo zaključil Raikkonen.

Foto: Ferrari