Raikkonen v Austinu ob 15 štartnih mest?

Avtor prispevka: , objavljeno 13. oktobra 2015 .

Moštvo Ferrari razmišlja o tem, da bi pred dirko v Teksasu porabilo preostale žetone za razvoj motorja. V Maranellu naj bi imeli pripravljen obsežno izboljšavo pogonskega agregata, boljši motor pa bi uporabili na dirki, čeprav bi dirkača zato izgubila po deset štartnih mest zaradi uporabe dodatnega motorja. Tako Kimi Raikkonen, kot Sebastian Vettel sta letos namreč že uporabila vsak po štiri dodeljene motorje, peti pa prinese kazensko izgubo štartnih mest.

Izboljšave so bile predvidene šele za prihodnjo sezono, vključevale pa naj bi ožji blok motorja, s katerim bo zadek dirkalnika bolj vitek, kar bo izboljšalo njegove aerodinamične lastnosti.

Zaradi obsega predelave bo potrebna tudi menjava menjalnika, ki prinese še dodatnih 5 štartnih mest izgube, ker pa ima Vettel še vedno teoretične možnosti za letošnji naslov prvaka, naj bi novosti najprej videli le na dirkalniku Raikkonena, ki ni več v boju za lovoriko.

Kljub vsemu pa pri Ferrariju razmišljajo tudi bolj dolgoročno, zato bi novosti lahko uporabil tudi Vettel.

“Letos lahko dosežemo še veliko,” je dejal Nemec. “Izkoristiti moramo svoj položaj, po drugi plati pa moramo misliti tudi dolgoročneje. Poskušamo zbrati čimveč podatkov za prihodnjo sezono. Kot dirkač si ne želiš izgubiti štartnih mest, če nisi storil prekrška,” je še dodal.

“Nov motor načrtujemo za Austin,” je pojasnil šef moštva Maurizio Arrivabene. “Seveda moramo upoštevati kje se v prvenstvu nahaja Sebastian, toda pred odločitvijo moramo pomisliti na to, kaj bomo imeli ob koncu sezone.”