Raikkonen v 2019 kot voznik in solastnik moštva Sauber?

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2018 .

Prihodnost Kimija Raikkonena je že več let pogosto vroča tema razprav, ugibanj in govoric, ki so včasih prav neverjetne. Z vsako sezono, ko se bliža konec Finčeve kariere, pa strani, ki rastejo kot gobe po dežju, kar tekmujejo med sabo, katera bo objavila bolj šokantno “novico” o tem, kaj bo prihodnjo sezono počel prvak sezone 2007.

Da se poslavlja od Ferrarija beremo že zadnjih nekaj let, tako je tudi letos, ko naj bi ga še pred začetkom sezone zamenjal Antonio Giovinazzi. Te govorice so nato malce potihnile, a znova izbruhnile po prvih dirkah sezone, ko so tudi bolj kredibilni viri že poročali, da bo njegovo mesto ob Sebastianu Vettlu prevzel Daniel Ricciardo, ki naj bi imel že podpisano pogodbo s Ferrarijem. A je Avstralec potem uradno podpisal pogodbo z Renaultom. Govorice so se zatem preusmerile na Charlesa Leclerca, ki naj bi bil naslednji čudežni deček formule ena, takoj za Ayrtonom Senno, Michaelom Schumacherjem in morda celo ob boku z Lewisom Hamiltonom.

Tudi tem za zdaj še ni konca, saj govorice, ki krožijo te dni, vključujejo Raikkonena, Ferrari, Leclerca ter Sauber. Nekateri trdijo, da bo Raikkonen, ki je v znak podpore še ene sezone pri Ferrariju prejel preko 75.000 podpisov peticije, v kateri navijači naprošajo Ferrari, naj Finca obdrži vsaj še eno sezono. Spet drugi trdijo, da se bo Raikkonen upokojil in “počel kaj drugega”, tretji, da se bo preselil k Williamsu oziroma McLarnu, najnovejša v vrsti senzacionalističnih govoric/novic, ki bi jih ameriški predsednik Donald Trump kratko malo označil za Fake news, pa pravi, da bo Kimi za prihodnjo sezono zamenjal dirkaške sedeže z Leclercom, in se tako preselil v moštvo Sauber, katerega pa bo (celega ali le del) tudi kupil.

Ferrari seveda ne pripomore k mlinu govoric, saj bi denimo, v obeh primerih, če nameravajo obdržati Kimija, ali ga odsloviti, zadevo uradno obelodanili.

Prepričan sem, da bo tudi govoric konec, še pred koncem sezone, potem pa bomo videli, ali nas čaka še eno leto, polno divjih govoric in udarnih “novic”. Edini način, da se poplavo nekvalitetnih, izmišljenih in izkrivljenih novic, ki nimajo absolutno nobene veze z novinarstvom ustavi, je ta, da jim bralci ne nasedate in ne klikate udarnih novic. Saj veste, da je zelo malo verjetno, da bodo neprepoznavne strani, ki so nastale v zadnjem letu, kakršno koli novico izvedele pred profesionalnimi, mar ne?

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish