Raikkonen upa, da se bo vrnil v boj za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2013 .

 

Kimi Raikkonen upa, da se bo z VN Velike Britanije, ki bo prihodnji konec tedna, vrnil v boj za letošnji naslov prvaka. Finec je sezono začel izvrstno in se držal vodilnih, po težavnih dirkah v Monaku in Kanadi pa se je njegov zaostanek za vodilnim Sebastianom Vettlom povečal. Toda Raikkonen je prepričan, da se bo v Silvesrtonu znova boril za visoka mesta.

“Na zadnjih dirkah nam ni šlo tako, kot bi želeli. Bolj kot napadali smo skrbeli za omejevanje škode. Toda stezi v Monaku in Montrealu sta ulični dirkališči. Sta precej drugačni od številnih drugih stez, ki smo jih leto obiskali, zato na rezultat bplivajo številni dejavniki.Na teh dveh stezah nikdar ne veš kako ti bo šlo, toda zdaj vemo in k sreči smo dobili nekaj točk. Steza v Silverstonu je bolj običajna in na drugih stalnih stezah letos nam je šlo kar dobro.”

Lotus bo v Silverstone pripeljal največji razvojni paket, s čimer bi ekipa morala znova konkurirati najhitrejšim. “Imamo bolj “vitko” okrovje dirkalnika, s čimer bi morali pridobiti nekaj malega,” je pojasnil Alan Permane. “To nam bi moralo pomagati še posebej, če bo vreme bolj hladno. Imamo novo prednje krilce, prenovljeno in izboljšano vpetje ter vzmetenje, poleg tega pa še vrsto aerodinamičnih izboljšav dirkalnika. Skupeh vsega naštetega bi nam moral prinesti največji dvig forme do zdaj.”

Foto: Lotus F1 Team

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj