Raikkonen še ne razmišlja o naslovu

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2013 .

 
Kimi Raikkonen je po zmagi na dirki v Avstraliji dejal, da še ne razmišlja o tem, kakšne možnosti ima za osvojitev naslova prvaka v letošnji sezoni. Finec pravi, da rezultat ne bo spremenil Lotusovega pristopa.

Dirkač Lotusa je s taktiko dveh postankov premagal konkurente, ki so zaradi hitre obrabe gum morali na tri postanke. “To je bil naš načrt pred dirko,” je Raikkonen povedal o uspešni taktiki. “Prepričan sem bil, da bodo gume vzdržale in da imamo že cel konec tedna zelo dober dirkalnik. Mislil sem, da z lahkoto izpeljemo taktiko dveh postankov. Dirko sem začel dobro, nato pa je vse potekalo po načrtih.

Mislim, da je bila to ena najlažjih zmag v moji karieri. Upam, da bo takšnih dirk še veliko. Dirkalnik je bil ves konec tedna zelo dober, zmaga pa je zelo lep začetek sezone,” je bil zadovoljen Raikkonen.

Finec pa prednosti v skupnem seštevku ni želel dajati posebnega pomena. “Lepo je biti v vodstvu, a mimo je šele ena dirka. Ta zmaga pravzaprav ne bo spremenila načina, kako letos pristopamo dirkam,m” je dejal Raikkonen, ki si je danes zagotovil že drugo zmago po vrnitvi v karavano formule ena. “Z zmago smo zadovoljni, toda če želimo osvojiti naslov, nas čaka še veliko dela.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish