Raikkonen s težavami s programsko opremo

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2014 .

Finec bi lahko v Singapurju prišel do enega najboljših rezultatov v letošnji težki sezoni za Ferrari, a žal ga je pri temu ustavila težva v programski opremi. Že na kvalifkacijah se je moral odpovedati vožnji v Q3, po tem, ko je odpeljal le en hiter krog in tako osvojil zgolj sedmo startno mesto.

Raikkonen je zadevo opisal takole: »Menim, da je bilo nekaj z elektroniko. Ko sem prišel do neke točke, se je vse skupaj samo ustavilo, kot bi odrezal. Na srečo ni šlo za veliko okvaro, a bilo je dovolj, da sem imel pokvarjene kvalifikacije.« Ferrarijev tehnični šef Pat Fry je dejal, da mu je žal za težave s programsko opremo v Q3, saj bi lahko osvojili dober rezultat.

Za konec je Kimi dodal, da so sicer imeli cel vikend težave z dirkalnikom, a jih vse skozi postopoma odpravljali: »Delali smo korak za korakom in na kvalifikacijah bili precej uspešni. Nekajkrat sem bil zares zelo hiter, a na žalost nas je ustavila težava. Vsekakor smo imeli danes velik potencial. Z dirkalnikom sem vozil kot sem želel, a žal danes nismo imeli sreče z materialom. Bil je dober vikend, dobro smo delali, na koncu pa klju vsemu ostali z mao točkami.«

Foto: Ferrari