Raikkonen: S Sebastianom se bova zabavala

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2014 .

Kimi Raikkonen je prepričan, da se bosta s Sebastianom Vettlom, njegovim novim moštvenim kolegom pri Ferrariju, v prihodnji sezoni lahko zabavala.

Moštvo Ferrari je potrdilo, da Fernando Alonso zapušča ekipo, v njegove čevlje pa bo stopil Sebastian Vettel, ki je podpisal triletno pogodbo. Vettel in Raikkonen tudi v prostem času med sabo gojita prijateljski odnos, zato je slednji prepričan, da se bosta lahko v prvi vrsti osredotočila, da skupaj Ferrari popeljeta na pota stare slave.

“Čas bo pokazal kako bo šlo, toda vesel sem, da bova v isti ekipi,” je dejal Raikkonen. “Glavni cilj je, da Ferrari popeljemo v ospredje, kamor tudi sodi. Spotoma bova seveda poskušala premagati drug drugega, toda verjamem, da se lahko pri tem zabavava, ter stvari opraviva na lep način.”

Finec pa ne pričakuje, da bi dejstvo, da bosta zdaj moštvena tekmeca, vplivalo na njuno dinamiko izven dirkališč. “Z njim še nisem dirkal v isti ekipi, toda poznam ga bolje, kot koga drugega in odnos med nama je bil vedno iskren in neposreden in na tem področju tudi ne pričakujem sprememb. Pričakujem, da bova sodelovala normalno, dobro in upam, da nama bo uspelo ekipo popeljati tja, kamor sodi, je še dodal Raikkonen.