Räikkönen: Reli mi je omogočil vrnitev v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2016 .

Pogosto se dodaja, da dirkači Formule 1 pričnejo z aktivnim udejstvovanjem v kakšni drugi dirkaški panogi, vendar ekipe Formule 1 takšnega početja nimajo najraje. V prvi vrsti jih je strah poškodb, v drugi vrsti pa morebitnih slabih rezultatov. Vendar je Kimi Räikkönen drugačnega mnenja, saj pravi, da je njegovo dirkanje v okviru WRC bilo pomembno za njegovo nadaljnjo kariero. »Seveda je vsak takšen šport lahko nevaren, vendar poškoduješ se lahko kjer koli drugje,« je pojasnil Räikkönen za portal F1i.com.

Finec je poudaril, da je reli dobra izkušnja, kjer je lahko preizkusil in nadgrajeval svoje sposobnosti. »Ves čas moraš biti natančen in zelo koncentriran in ves čas se moraš zanašati na svojega sovoznika ter ga poslušati,« je opisal svoje izkušnje. Tako meni, da mu je ta aktivnost prišla zelo prav, saj v času dvoletnega premora tako ni »zarjavel« ampak je bil aktiven še naprej.

»Največja prednost je bila v tem, da sem bil še vedno športno aktiven. Karkoli že govorijo drugi, reli te lahko marsikaj nauči. Ko sem se vrnil sem bil povsem v formi,« je dodal Räikkönen.

»Seveda sem imel dvome glede moje odločitve o premoru in prehoda v reli. Voziti sem znal, kakšen je avto sem tudi vedle. In na koncu sem spoznal, da je bila odločitev čisto na mestu,« je zaključil Räikkönen. Ob zaključku je še dodal, da je morda ob vrniti v Formulo 1 imel na začetku malo težav, saj so se dirkalniki vmes le malo posodobili, ampak, če ne bi verjel vase in svoje sposobnosti, tudi same pogodbe ne bi podpisal.