Raikkonen razočaran nad rezultatom

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2015 .

Kimi Raikkonen je po kvalifikacijah za VN Kitajske dejal, da je s svojim dosežkom razočaran, potem ko se je uvrstil na šesto mesto, medtem ko je Sebastian Vettel dosegel tretji čas. Finec je dejal, da ni našel oprijema v prvem delu kroga.

“Na zadnjem kompletu gum sem odpeljal slab krog. Iz nekega razloga je zadnji del dirkalnika v prvih dveh ovinkih preveč drsel,” je pojasnil Raikkonen. “Tam sem izgubil dragocene desetinke, zato sem v preostalem krogu lahko le poskušal peljati najbolje. Vsi smo razočarani nad tem, kje sem končal kvalifikacije.”

Tehnični direktor Ferrarija, James Allison je bil prepričan, da bi oba njihova dirkača lahko stala v drugi štartni vrsti. “Nekoliko smo razočarani ker nismo dosegli tretjega in četrtega mesta, saj smo imeli dovolj hiter dirkalnik, toda takšne stvari se zgodijo,” je kvalifikacije komentrial Allison. “Danes je bila steza bolj drseča kot včeraj, toda dirkalnika sta bila solidno uvravnotežena.”

Allison pa tudi dvomi, da bi lahko na dirki s spremenjeno taktiko pridobili proti Mercedesu. “Gre za dirko, kjer bodo vsi gume menjali dvakrat. Bomo videli, kako se bo dirka odvijala. Dali bomo vse od sebe, taktiko pa bomo dorekli čez noč.”

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish