Raikkonen razočaran nad prepoznim postankom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2017 .

Kimi Raikkonen meni, da bi na zidu moštva Ferrari med dirko v Šanghaju reagirati prej in ga poklicati na menjavo gum. Finec je v srednjem delu dirke za nekaj krogov obtičal za Danielom Ricciardom, preden so ga iz moštva poklicali v bokse na menjavo gum. Finec je s svojim drugim postankom opravil v 39. krogu, precej kasneje, kot ostali vodilni dirkači. Sebastian Vettel je na stezi prehitel Raikkonena, nato pa še Ricciarda, toda prvak sezone 2007 meni, da bi položaj rešili lažje in hitreje, če bi ga poklicali v bokse. Nekdanji dirkač Sauberja in McLarna je v cilj pripeljal na petem mestu, 40 sekund za Vettlom, kar je razjezilo predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja.

“Čutil sem, da bo potreben še en postanek, zato bi ga raje opravil prej in bi se tako izognil prometu in ne bi vozil v “umazanem” zraku za Ricciardom, toda to se ni zgodilo,” je pojasnil Raikkonen. “Občutek, da bi moral menjati gume je bil vse močnejši, toda v moštvu so potrebovali kar nekaj časa, da so reagirali. Zakaj je temu tako za zdaj še ne vem. O tem se bomo morali pogovoriti. Lahko je oditi po dirki, jasno pa je, da bi morali bolje reagirati na situacijo. Potem je bilo zame dirke tako ali tako konec. Ujel sem Red Bulla, za kaj drugega pa je bilo prepozno.

dirkalnik je z novimi gumami deloval kar dobro, toda po nekaj krogih so popustile prednje gume. Čaka nas še nekaj dela z nastavitvami, da bo dirkalnik dober ves čas. Hitrost ni bila tako slaba, a končni rezultat ni najboljši,” je še dodal Finec, ki se je med dirko nekajkrat pritožil nad delovanjem pogonske enote. Kasneje je pojasnil, da ni šlo za tehnične težave, temveč za izbrane nastavitve. “Z pogonskim agregatom je bilo vse ok. Med dirko pač moramo spreminjati nastavitve. Nisem pričakoval, da je z motorjem vse dobro, šlo je le za napačne nastavitve,” je povedal.

Raikkonen pa meni, da mu je odpoved drugega prostega treninga še posebej škodila, saj mora težave z nastavitvami rešiti s tem, da bo čim več na stezi. “Tu je bilo že nekoliko bolje, kot na zadnji dirki, toda končni rezultat kaže, da imamo še nekaj prostora za izboljšanje nastavitev, toda mislim, da zdaj že vemo, v katero smer moramo nastaviti dirkalnik. Pomanjkanje dirkanja v petek je vse skupaj le še otežilo. Imamo velik potencial, le nekoliko bolje moramo opraviti svoje delo,” je še dodal.

Foto: Ferrari