Raikkonen prvič zapeljal novo Alfo po stezi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. februarja 2020 .

Kimi Raikkonen je danes na dirkališču v Fioranu predstavil letošnji dirkalnik moštva Alfa Romeo. Dirkalnik z oznako C39 je bil tokrat odet v črno barvno podobo kačje kože. Navdih za takšno barvo podobo, ki je najverjetneje ne bodo uporabljali med sezono gre sicer črpati iz samega logotipa moštva. Ta namreč vsebuje veliko kačo, ki je rdečega človeka. Celoten simbol je sicer izvzet od simbola pomembne italijanske družine Visconti iz 11. stoletja.

Še en dokaz, gre le za promocijsko podobo je tudi logotip na pokrovu motorja, ki je v obliki srca, saj je danes Valentinovo. Uradno podobo naj bi sicer predstavili v ponedeljek zjutraj v Barceloni pred prvimi letošnjimi predsezonskimi testiranji. Švicarsko moštvo bo tudi letos nastopalo v nespremenjeni dirkaški zasedbi. Dirkalnik bosta tako še vedno upravljala Kimi Raikkonen ter Antonio Giovinazzi. Moštvu se je sicer pridružil Robert Kubica, ki bo opravljal vlogo testnega dirkača. Eden izmed vidnejših novi pokroviteljev je tudi podjetje Orlen.

Moštvo bo tako v letošnji sezoni poizkušali nadgraditi lansko sezono, ki so jo zaključili na skupnem osmem mestu. Za finskega dirkača bo letošnja sezona posebna še po nečem, saj naj bi po odpovedi dirke na Kitajskem v Silverstonu postal rekorder po številu nastopov v Formuli 1.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish