Raikkonen pričakuje boljšo formo na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2013 .

 
Kimi Raikkonen je prepričan, da bo njegov dirkalnik lotus E21 na dirki danes popoldan še hitrejši, potem ko se je Finec na kvalifikacijah uvrstil na četrto štartno mesto.

Raikkonen, ki bo dirko začel ob aktualnem svetovnem prvaku Sebastianu Vettlu, je letos kar nekaj dirk začel z nizkega štartnega mesta in se potem hitro prebil v ospredje. Prvak iz sezone 2007 verjame, da ima dobre možnosti, da mu podobno uspe tudi na današnji VN Španije.

“Kvalifikacije niso bile tako slabe, vsekakor so bile boljše, kot zadnje. Tu so dirkalniki zelo izenačeni, tako da so malenkosti odločale med prvim in desetim mestom. Četrto mesto tako niti ni zelo slabo. Seveda na kvalifikacijah vedno hočeš biti čim višje, toda na dirki bi moral biti naš dirkalnik v dobri formi.”

Raikkonen ni želel napovedovati izzida dirke, verjame pa, da se razmerja, ki smo jih videli na dosedanjih letošnjih dirkah, tu ne bodo prav veliko spremenila. “Težko je že v soboto vedeti, kaj se bo zgodilo v nedeljo. Na dirki je treba dobro štartati in šele potem vidiš, kaj lahko storiš. Pred nami sta dva hitra Mercedesa, za katera ne vemo kako hitra bosta med dirko. Verjamem da bo dirkalnik Ferrarija in Red Bulla zelo močan tekmec, tako da bomo dali vse od sebe, nato pa bomo videli, kje bomo končali.”

Romain Grosjean v drugem lotusu bo dirko začel s šestega mesta, saj je pridobil eno mesto na račun Felipeja Masse (Ferrari), ki je bil kaznovan s tremi mesti pribitka zaradi oviranja na kvalifikacijah.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo