Raikkonen presenečen nad Lotusovo hitrostjo

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2013 .

 

Finec Kimi Raikkonen je priznal, da ga je hitrost Lotusovega dirkalnika E21 na VN Italije presenetila, potem ko v soboto nikakor niso našli pravega ravnotežja z nastavitvam.

Raikkonen je dirko začel šele s šeste štartne vrste, dirko pa mu je otežilo še trčenje v prvem ovinku, kjer je nasadil Sergia Pereza in si poškodoval prednje krilce. Po postanku, kjer so mu zamenjali nos dirkalnika se je znašel povsem na začelju, skoraj minuto za vodilnim Sebastianom Vettlom. Kljub brezupnem položaju pa se Iceman ni dal. Z nizom najhitrejših krogov na dirki se je prebil do enajstega mesta, do desetega, ki prinaša točko, pa mu je na koncu zmanjkalo le pol sekunde.

“Ne gre le za čas, ki smo ga izgubili v boksih, ko smo menjali nos dirkalnika. Ogromno časa smo izgubili še potem, ko smo se prebijali iz ozadja,” je pojasnil Raikkonen. “Pri tem smo se dobro odrezali. Dirkalnik je bil dober, presenetljivo dober, glede na to, kje smo končali v soboto. Žal po štartu, kakršnega smo imeli, ne moreš storiti prav veliko.”

Romain Grosjean se je v zadnjih krogih uspešno ubranil napadov Lewisa Hamiltona in je dirko končal na osmem mestu. “Mislim, da smo v Monzi dosegli kar je bilo mogoče in upam, da se bomo v Singapurju vrnili na nivo konkurenčnosti, kakršnega smo imeli v Budimpešti.”

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj