Raikkonen prepričan, da lahko postane prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2017 .

Kimi Raikkonen pravi, da nebi podpisal nove pogodbe s Ferrarijem, če nebi verjel da lahko zmaguje na dirkah in postane svetovni prvak. Moštvo Ferrari je potrdilo, da bo Raikkonen zanje dirkal tudi prihodnjo sezono, čeprav je Finec z rdečim dirkalnikom nazadnje zmagal na VN Belgije leta 2009, torej pred osmimi leti.

Kljub temu pa je Raikkonen do zdaj zadnji svetovni prvak Scuderije in čeprav so nekateri mnenja, da bi morali v svoj dirkalnik posesti mlajšega dirkača, je Iceman prepričan, da je zmožen dirkati na najvišjem nivoju in doseči najboljše rezultate. V nasprotnem primeru se nebi odločil nadaljevati z dirkanjem v formuli ena. Finec je znan po pomanjkanju zanimanja za politične igrice, tudi tokrat pa pravi, da ga je v nadaljevanje kariere prepričalo dirkanje. “Dirkanje, zgolj dirkanje. Ostalo pa ne,” je dejal. “V dirkanju uživam in želim si doseči dobre rezultate. Če nebi čutil, da sem lahko še vedno hiter in če nebi bil zadovoljen s svojimi predstavami, se nebi odločil nadaljevati.

Dokler bom čutil, da lahko zmagujem in se borim za naslov prvaka, bom nadaljeval z dirkanjem. Ko tega ne bom čutil več, bom prvi, ki se bo odločil za spremembo.”

Nekateri ugibajo, da je glavni motiv za novo pogodbo s Ferrarijem ta, da Raikkonen in Sebastian Vettel dobro sodelujeta kot moštvena kolega, a prvak sezone 2007 pravi, da ne ve točnih razlogov. “To morate vprašati njih,” je povedal. “Vse kar je zanimalo mene je to, da bom lahko dirkal tudi prihodnjo sezono. Kaj mislijo drugi pa me pravzaprav niti ne zanima. Tako čuti tudi moštvo, kakšni pa so razlogi, da nadaljujejo sodelovanje z mano pa morate vprašati njih.”

Raikkonen pa zdaj upa, da bo ob njem še naprej dirkal tudi Vettel. “Skupaj zelo dobro delava, kakor tudi cela ekipa okrog naju. razvili smo dober način sodelovanja, toda na koncu koncev o tem odločajo drugi. Ne vem, kdo bo moj moštveni kolega v naslednji sezoni, upam pa, da bodo stvari ostale, kakršne so,” je zaključil Finec.

Foto: Ferrari