Raikkonen predčasno zaključil sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2013 .

 

Finec Kimi Raikkonen je že zaključil z letošnjim dirkanjem, saj bo prihodnji teden v četrtek prestal operacijo hrbta. Dirkač Lotusa tako ne bo nastopil na zadnjih dveh letošnjih dirkah, kdo ga bo zamenjal pa zaenkrat še ni znano.

Raikkonen se je pred dirko v Abu Dabiju z moštvom Lotus javno sprl s svojimi delodajalci, ki mu vso sezono niso izplačali dogovorjene plače. Finec je grozil, da na zadnjih treh dirkah sezone ne bo nastopil, toda pred začetkom dirkaškega konca tedna so vendarle dosegli sporazum in prvak iz sezone 2007 je naposled le dirkal.

Finski časopis Turun Sanomat pa poroča, da bo Ledeni Finec v Avstriji predčasno opravil z operacijo hrbta. Ta ga je ovirala že v Singapurju, od takrat pa se je stanje poslabšalo v tolikšni meri, da bolečine ne dopuščajo več dirkanja. Finec zaradi bolečin ni mogel spati že pred dirko v Abu Dabiju, zaradi česar je tja pripotoval v zadnjem trenutku.

Ker bo od zadnje dirke letošnje sezone v Braziliji do prvih testiranj za sezono 2014 minilo le dva meseca, so se neuradno v taboru Ferrarija pojavile skrbi, da bi kasnejša operacija, zaradi katere obstaja celo tveganje, da Finec pristane na invalidskem vozičku, okrnila Finčeve priprave na novo sezono z moštvom iz Maranella. Okrevanje po posegu, ki se je izkazal za bolj zapletenega, kot je bilo sprva mišljeno, namreč terja vsaj 12 tednov mirovanja.

Operacija je bila sicer načrtovana za december, toda v tem primeru bi nekdanji dirkač Sauberja in McLarna izpustil vsa zimska testiranja, morda pa tudi prvo dirko sezone 2014.

Raikkonena bo najverjetneje zamenjal rezervni dirkač Lotusa Davide Valsecchi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish