Raikkonen: Popivanje je varnejše kot šport!

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2019 .

Nastop Kimija Raikkonena na dirki v Belgiji je pod vprašajem, saj si je dirkač moštva Alfa Romeo med poletnimi počitnicami poškodoval nogo. Marcus Ericsson, rezervni dirkač ekipe, je prispel na dirkališče Spa Francorchamps in bo dirkalnik prevzel, če Raikkonen po prostih treningih ne bo mogel nadaljevati. “Potrebujemo rezervni načrt,” je pojasnil prvak sezone 2007. “Neumno bi bilo, če v primeru, da ne bom mogel voziti, ne bi imeli prisotnega rezervnega dirkača. Zato ima vsako moštvo tretjega dirkača. Za Marcusa ni najbolj enostavno, saj ima ta konec tedna nastop v seriji Indycar, toda tako pač je.”

Kakšne težave ima Raikkonen ni znano, a dirkač, ki se ga zaradi uspehov na tem belgijskem dirkališču drži tudi vzdevek “Kralj Spaja”, pravi, da verjetno ne bo imel težav. “Stanje se izboljšuje, več bomo videli jutri, na treningih. Kar se psihološkega vidika tiče, ne bi smel imeti težav, kako bo v dirkalniku bomo pa še videli. Če bom imel težave, ne bom poizkušal dirkati.”

Na vztrajna vprašanja novinarjev, kako je do poškodbe prišlo, je Finec v šaljivem tonu odgovoril: “Šport, poškodbe in staranje. Kar se športa tiče sem vedno trdil, da je nevaren. Vedno sem dejal, da je varneje popivati, kot se ukvarjati s športom. Naslednji dan imaš mačka, a se ne poškoduješ.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish