Raikkonen polno zaposlen s simulatorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2014 .

Luca di Montezemolo je dejal, da bo Kimi Raikkonen še pred začetkom testiranj moral veliko ur preživeti v simulatorju, saj se novi dirkalniki zaradi drugačnih pravil na stezi obnašajo povsem drugače, čeprav mu, tako kot Montezemolu, le ta ni všeč. “Kimi bo imel veliko dela že takoj na začetku januarja. Delal bo v tem čudnem stroju, ki mi ni niti malo všeč – v simulatorju,” je povedal Montezemolo. “Smešno je, da so nas prisilili vložiti ogromne količine denarja v te grozne, umetne naprave, namesto da bi nam dovolili testirati tu v Fioranu ali Mugellu.”

Raikkonen se vrača k Ferrariju, potem ko je zanje nazadnje dirkal leta 2009 in je do sedaj zadnji dirkač, ki je z moštvom iz Maranella postal prvak. V rdečem dirkalniku ga je sicer zamenal Fernando Alonso, ki pa bo zdaj njegov moštveni kolega. Ker sta ob dirkača že postala svetovna prvaka in ker je Alonso vajen statusa prvega dirkača, je Montezemolo priznal, da obstaja tveganje, da bo med dirkačema prišlo do trenja, toda oba naj bi se zavedala, da morata delati v dobro ekipe.

“Če sta Alonso in Raikkonen v isti ekipi, bi to lahko bilo nevarno,” je priznal Luca. “Toda formula ena je polna nevarnosti. Mislim da se Fernando zaveda, da ne dirka zase, temveč za Ferrari. Raikkonen pa se zaveda, da je v drugi polovici svoje kariere in pred njim sta dve pomembni sezoni, v katerih bo imel določene odgovornosti.”