Raikkonen podpisal s Ferrarijem

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2013 .

Iz Ferrarija so potrdili, da se bo Kimi Raikkonen prihodnjo sezono vrnil v njihovo ekipo, kjer bo dirkal ob Fernandu Alonsu. Finec je z moštvom iz Maranella podpisal dveletno pogodbo. “Vesel sem, da lahko Kimiju zaželim ponovno dobrodošlico v našem moštvu,” je dejal šef ekipe, Stefano Domenicali. “Čutim, da je zelo srečen, ker se vrača v Maranello, hkrati pa je zelo odločen uspešno opraviti z delom, ki ga čaka, po svojih najboljših močeh.”

Raikkonen je za Ferrari prvič dirkal v sezoni 2007. Tja je prestopil iz McLarna, toda kljub naslovu svetovnega prvaka, ki ga je osvojil že v prvi sezoni s “Scuderio” so se odnosi z Maranellom kmalu skisali in Ferrari je predčasno izplačal vse pogodbene obveznosti, da je lahko namesto Finca v ekipo prišel Fernando Alonso, ki naj bi moštvo popeljal na zmagovalna pota.

Po dveh letih odsotnosti se je lani Raikkonen v karavano formule ena vrnil z moštvom Lotus. S svojo hitrostjo in konstantnostjo je tako na gledalcih, kot na šefih ekip pustil izjemen vtis, ter se tako pojavil na seznamu želja več moštev.

Ko je Mark Webber napovedal, da odhaja iz Red Bulla in formule ena, je Raikkonen prevzel vlogo glavnega favorita za prazen sedež ob Sebastianu Vettlu. Toda v Milton Keynesu Fincu niso želeli ugoditi pri njegovih zahtevah, zato so se pogajanja ustavila in 33-letnik naj bi zatem ostal pri Lotusu. Ker pa se je ekipa iz Enstona znašla v finančnih težavah, tudi oni Icemanu niso mogli zagotoviti finančne in tehnične stabilnosti, ki jo je od njih zahteval.

Raikkonen po zaslugi uspeha v sezoni 2007 ostaja zadnji dirkač, ki je osvojil svetovno prvenstvo z moštvom Ferrari, prihodnjo sezono pa se bo prvič po letu 1953, ko sta za italijansko ekipo dirkala Alberto Ascari in Giuseppe Farina, zgodilo, da bosta za ekipo iz Maranella istočasno dirkala dva svetovna prvaka.