Raikkonen: Po trčenju je bil avto poškodovan

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2014 .

 

Kimi Raikkonen pravi, da se je poškodba dirkalnika po trčenju z McLarnovim dirkačem Kevinom Magnusenom poznala čez celoten preostanek dirke za veliko nagrado Malezije.

Raikkonen se je po dobrem štartu prebil na šesto mesto, na kar ga je iz ozadja prehitel Magnussen in ga pri tem zadel v zadnji desni del dirkalnika. Raikkonen je moral odpeljati skoraj cel krog s predrto gumo. Ko se je vrnil nazaj v igro je imel že skoraj krog zaostanka, a se je kljub temu povzpel na 12. mesto.

”Nad izidom dirke sem zelo razočaran, saj sem pričel zelo dobro. Potem pa je sledil trk z Magnussenom in imel sem poškodovano pnevmatiko, kar je pomenilo, da sem moral na dodaten postanek,” je dejal Finec.

”To je popolnoma izničilo vse možnosti za dober končni rezultat. Po nesreči se je avto obnašal drugače, saj je poškodba pnevmatike privedla do izgube podtlaka. S prvimi gumami sem imel nekaj težav in šele po zadnji menjavi je šlo na bolje, ampak takrat je bilo že prepozno.”

”Težko je reči kako bi se stvari odvijale brez tega problema, saj so bili tekmeci zelo hitri, ampak mogoče bi lahko končal blizu moštvenega kolega Fernanda Alonsa. Bil je res slab dan, a na splošno smo postali uspešnejši. Sedaj se moramo osredotočiti na pozitivne strani tega tedna in začeti delati, da bomo prihodnji teden v Bahrajnu boljši.”

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish