Raikkonen po odhodu iz F1 še nima načrtov za prihodnost

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2021 .

Kimi Raikkonen po odhodu iz Formule 1 še nima načrtov, razen tega, da bo užival v manj živčnem življenju, stran od natrpanega urnika F1.

Finec je v Abu Dabiju nastopil na rekordni 349 dirki Formule 1 v karieri, a se je njegova poslovilna preizkušnja končala predčasno zaradi okvare zavor. Svetovni prvak sezone 2007, ki je kariero v formuli 1 začel leta 2001, pa je po dirki povedal. “Za zdaj nimam načrtov za naprej. Pogledal bom, če se bo ponudilo kaj zanimivega. Če bo smiselno, bom poizkusil, toda za zdaj nimam načrtov niti jih ne želim delati.”

Raikkonen je svojo kariero dirkača F1 enkrat že končal za dve sezoni, premor pa je med drugim izkoristil za nastop na preizkušnjah svetovnega prvenstva v reliju WRC, ter NASCAR. “Trenutno se veselim manj natrpanega in živčnega urnika, ali se bom podal v dirkanje v bodoče pa bomo še videli.”

Kaj pa bo Raikkonen pogrešal? “Spoznal in delal sem z veliko dobrimi ljudmi. Stkal sem nekaj prijateljstev, vendar pa je bil urnik tako natrpan, da nismo imeli časa, da bi kaj počeli skupaj. Če bom kaj pogrešal pa je to zagotovo dirkanje. A obstajajo druge dirkaške serije, kjer je več čistega in bolj zabavnega dirkanja,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish