Raikkonen plačal za napako v zadnjem krogu

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2017 .

Kimi Raikkonen je dejal, da je v drugem ovinku zadnjega hitrega kroga naredil napako, ki te na hitri stezi, kot je Montreal, stane veliko časa. Finec je bil najhitrejši na drugem prostem treningu, na kvalifikacijah pa je dosegel četrti čas. Prvak sezone 2007 je prepričan, da bi lahko dosegel boljši rezultat, če ne bi naredil napake v zadnjem krogu.

“V zadnjem krogu sem bil zelo hiter, toda naredil sem napako v drugem ovinku kroga,” je pojasnil. “Malce sem izboljšal svoj čas, a mi ni uspelo sestaviti doberga kroga, na koncu pa sem plačal ceno za to. Danes sem imel več težav, predvsem z ogrevanjem gum, toda tako pač je.”

Njegov moštveni kolega Sebastian Vettel je kvalifikacije končal tri desetinke za najhitrejšim časom Lewisa Hamiltona, Raikkonenov zaostanek pa je znašal skoraj osem desetink, kar pa dirkača Ferrarija ne preseneča. “Na takšnih stezah te napaka v enem ovinku stane veliko. Naš dirkalnik je dober, toda iz nekega razloga smo imeli na kvalifikacijah težave.”

Raikkonen, ki je v Monaku po štartu s prvega mesta dirko končal na drugem mestu pa je prepričan, da bo dirka povsem druga zgodba, saj Montreal že tradicionalno preseneti z nepričakovanimi okoliščinami, potek dirke pa pogosto zmotijo nesreče. “Tu so dirke ponavadi nore, z veliko dogajanja. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Tu se stvari hitro spreminjajo. Seveda bomo poskušali doseči zmago, potem pa bomo videli, a na dirki bomo verjetno zelo hitri,” je še dodal.

Foto: Ferrari