Raikkonen ni pravi za Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2013 .

 

Po mnenju Cesarea Fioria, nekdanjega športnega šefa moštva Ferrari, Kimi Raikkonen ni pravi za moštvo iz Maranella.

Italijanska ekipa se je za prihodnjo sezono odločila ponovno sodelovati s Fincem, ki bo nadomestil Felipeja Masso. Toda Fiorio meni, da bi morali pri Ferrariju namesto Raikkonena vzeti mladega dirkača, ki bi lahko gradil podlago za prihodnost v ekipi.

“Nova pridobitev mi ni všeč,” je Fiorio povedal za Gazzetto dello Sport. “Občudujem njegov talent, toda njegov slog življenja in tehnični pristop mi nista všeč. Po mojem mnenju gre za zelo konzervativno odločitev. Sam bi raje izbral dirkača v vzponu, kot pa nekoga, ki je pri koncu svoje kariere. Ne živi kot športnik in če želiš postati prvak v formuli ena, talent ni dovolj. Potreben je tehničen, fizičen in psihičen trud, iz tega, kar sem videl pa Kimi takoj po opravljenem delu pobere svoje stvari in odide. Ne vem, koliko lahko prispeva na tehničnem področju.”

Fiorio, ki je bil športni šef Ferrarija med leti 1989 in 1991 meni, da bo Raikkonenov prihod pomagal Fernandu Alonsu, saj je prepričan, da bo Španec premagal svojega moštvenega kolega in si še izboljšal sloves. “Le zakaj bi Alonso trpel zaradi prisotnosti Raikkonena? Menim, da je Alonso zadovoljen, saj bo le še povečal svojo vrednost, ko ga bo premagal. Ne vidim težav v njunem odnosu. V vsakem primeru bo ta dvojec najmočnejši v sezoni 2014. Dirkaška zasedba pri Mercedesu je blizu, toda Nico Rosberg je zelo nekonstanten. Doseže neverjetne stvari, nato pa izgine. Kimi pa je v nasprotju pravo kladivo na dirkah. Tam je pravi borec, čeprav ni najboljši na kvalifikacijah,” meni Fiorio.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj