Raikkonen ne razume nekonstantnega dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2014 .

Finec Kimi Raikkonen pravi, da ne najde pojasnila, zakaj ne more ujeti ritma s svojim dirkalnikom. Prvak iz leta 2007 bi dirko končal izveč točk, če ne bi prišlo do trka med Felipejem Masso ter Sergiom Perezom, potem ko se je večji del dirke ubadal s težavami z zavorami in obrabo gum. Finec pravi, da je dirkalnikl v vsakem krogu drugačen, česar ne zna pojasniti.
“Kot da bi v vsakem krogu vozil drug dirkalnik. V enem krogu je zelo težaven, že v naslednjem pa zgleda, da gume delujejo bolje. Za to nimam pojasnila, sicer bi vedeli, kaj moramo storiti. Proti koncu dirke je bil zopet soliden, toda do takrat je bilo že prepozno.

Na štartu je bil dirkalnik dober, potem pa se gume obrabijo in ko nadenemo nove je zopet zelo vozen. Med dirko smo vozili za številnimi dirkači, kar nam ni pomagalo. Zdi se, kot da gume izgubijo oprijem, v naslednjem krogu pa so spet dobre, tako da je težko razumeti, kaj se dogaja,” je dejal Raikkonen, ki se je med dirko zavrtel v desetem zavoju, tam kjer se je vrtel že na pekovih treningih.

“Na začetku smo imeli težave z zavorami, potem pa sem se zavrtel, kot na treningu in dirke je bilo takorekoč konec. Ne vem kaj se je zgodilo. Začutil sem nenaden sunek in dirkalnik se je zavrtel. Dirka je bila na splošno zelo težka. Dobili smo eno točko, a smo si želeli veliko več. ”

Raikkonen pa je bil tudi v Kanadi, tako kot v Monaku, razočaran nad komisarji, ki niso ukrepali zoper Daniila Kvyata, ki je ubranil Finčev napad tako, da je zapeljal mimo šikane. “Vedno sem obtičal za drugimi dirkači. Ko sem skoraj prehitel Toro Rossa, je ta zapeljal naravnost preko šikane in čeprav sem bil tik ob njem v šikani, komisarji iz nekega razloga tega niso kaznovali. Potem sem se moral z njim še nekaj časa boriti, zaradi česar sem izgubil še nekaj časa. Šele takrat so se komisarji odločili, da sploh ni ravnal narobe zatem pa sem ga šele uspel prehiteti.

Vsakič, ko sem se na stezo vrnil s postanka, sem obtičal za drugimi dirkači, kar ni bilo dobro. Dirkalnik je bil nekoliko boljši kot na prejšnji dirki, a ta je bila zelo težka.”