Raikkonen: Naš položaj je velika neznanka

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2019 .

Kimi Raikkonen je dejal, da je zelo težko oceniti na katerem mestu se pred začetkom sezone po konkurenčnosti nahaja moštvo Alfa Romeo, saj na testiranjih ni mogel povsem raziskati celotnega potenciala dirkalnika.

Moštvo se zdi sicer pozicionirano v zgoščeni borbi sredine tabele, ne sicer povsem pri vrhu le te kot se je zdelo po prvem testnem tednu v Barceloni.

“Kje se trenutno nahajamo ostaja velika neznaka. Toda verjamem, da je enako za ostala moštva. Potrudili se bomo po svojih najboljši močeh in videli kaj bo to prineslo na prvi dirki, od tu naprej bo nato potrebno nadaljevati razvoj skozi celotno sezono. Nismo še tam kjer bi si želeli biti toda verjamem, da bi enak odgovor dobili pri ostalih moštvih.”

“Na testiranjih se nismo osredotočili na postavljanje hitrega kroga. Osredotočali smo se na različne pnevmatike, saj smo želeli iz njih pridobiti čim več potrebnih informacij. Nekaj težav smo imeli pri postavitvi hitrega kroga na mehkješi trdotah pnevmatik.”

Finec se je po petih sezonah pri Ferrariju vrnil v moštvu, kjer je leta 2001 pričel svojo kariero v Formuli 1. Kljub velikim investicijam v zadnjem obdobju je novo okolje precej drugačno od tega kar je bil svetovni prvak sezone 2007 navajen v preteklih sezonah. Vseeno pa je zelo zadovoljen z napredkom svojega moštva v zadnjem obdobju.

“Gre za moštvo, z velikimo manjšimi sredstvi, toda v zadnjem obdobju so opravili izjemno delo. Imamo soliden paket, še vedno je sicer precej stavri, ki jih je potrebno izboljšati. Pred prvo dirko sem optimističen.”

Kljub temu, da je izgledalo, da je njegovo moštvu v drugem testnem tednu v Barceloni nekoliko nazadovalo je Raikkonen poudaril, da so se le osredotočali na svoj program.

“Trenutno nihče ne ve kje se trenutno nahajamo. Lahko smo peti ali pa deseti, boj na sredini tabele bo letos izredno izenačen. Tisti, ki bo bolje opravil svoje delo bo spredaj.”