Raikkonen na vrhu dopoldanskega dela tretjega dne testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2019 .

Kimi Raikkonen je postavil najhitrejši čas dopoldnaskega dela tretjega dne testiranj v Barceloni. Dirkač Alfe Romeo se je s časom 1:17.762 kot prvi ta teden spustil pod mejo 1:18 potem, ko je v zadnji uri opravil nekaj krogov s pnevmatiko C4 (druga najmehkejša različica).

Pred tem je bi na vrhu Sebastian Vettel s Ferrarijem, ki je bil s osemdesetimi odpeljanimi krogi edini, ki je za Fincem zaostal manj kot sekundo. Tretji je trenuntno Nico Hulkenberg. Pri francoskem moštvu so se odločili, da vsaj dopoldne ne bodo uporabljali sistema DRS potem, ko je včeraj Danielu Ricciardu na štartno-ciljni ravnini spektakularno odletel del zadnjega krilca. Danil Kvyat se je v zadnjih trenutkih dopoldanskega dela prebil na četrto mesto in tako na peto izrinil svojega nekdanjega moštvenega kolega Maxa Verstappena.

Prvo šesterico je zaključil Pietro Fittipaldi v Haasu, ki je z ustavitvijo v devetem zavoju poskrbel tudi za edino prekinitev. Carlos Sainz je na sedmem mestu opravil le 29 krogov. Moštvo je prvi dve uri namreč nekoliko spreminjalo nastvaitve dirkalnika. Valtteri Bottas je postavil devetu čas vendar opravil največ krogov – 88.

Veliko živahnosti je bilo prisotne v garaži moštva Williams, kjer so dopoldne pripravljali dirkalnik, ki ga bo v nadaljevanju prvi preizkusil George Russell.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish