Raikkonen meni, da je bila kazen nesmiselna

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2017 .

Kimi Raikkonen je dirko za VN Belgije končal na četrtem mestu, potem ko je moral med dirko odslužiti deset sekundno stop&go kazen zaradi neupoštevanja rumenih zastav. Finec je tudi po današnji dirki ostal zadnji Ferrarijev zmagovalec v Ardenih, saj Sebastianu Vettlu ni uspelo premagati Lewisa Hamiltona, sam pa po težkih kvalifikacijah na dirki ni našel prave hitrosti. Zmaga Britanca v Mercedesu je bila pričakovana, saj sta bila srebrna dirkalnika letos na stezah z veliko ravninami premočna za moštvo iz Maranella.

Raikkonen je na prostih treningih napovedoval dober rezultat, a po napaki na kvalifikacijah je dirko začel s četrtega mesta in jo tam tudi končal. Ledeni mož (Iceman) je zasijal v zadnjem delu dirke, ko je po odsluženi kazni padel na sedmo mesto in se od tam nato z nekaj odličnimi prehitevanji vrnil do četrtega mesta. Najboljši del njegove dirke je bilo najbrž prehitevanje Bottasa na koncu ravnine Kemmel, ki je nekoliko spomnilo na slavno prehitevanje Mike Hakkinena leta 2000, a zaradi kazni je tako najverjetneje izgubil stopničke. Po dirki je dejal, da po njegovem mnenju ni storil nič nevarnega in da je bila kazen morda malce prestroga, saj je bil dirkalnik že pospravljen s steze.

“Vedel sem, da so izobešene rumene zastave, toda dirkalnik je bil že za varnostno ograjo,” je dejal Raikkonen. “Nisem peljal hitreje, nisem pa tudi upočasnil na ravnini. Po mojem mnenju je kazen za kaj takšnega nesmiselna. Povsem razumljivo bi bilo, če bi bil dirkalnik še ob stezi in bi okrog stali varnostniki. Bil bi presenečen, če so tam upočasnili vsi.

K sreči je na stezo kasneje zapeljal varnostni avto, tako da smo lahko pridobili izgubljeno, toda to ni bil lahek konec tedna,” je dodal Finec. “Ob ponovljenem štartu sem peljal v zavetrju dveh dirkalnikov, Ricciardo je zapeljal na eno stran, Bottas je bil v sredini, sam pa sem imel ravno dovolj hitrosti, da sem zapeljal ob Bottasa. Prehitel sem en dirkalnik, zatem pa nisem imel dovolj hitrosti v primerjavi z Red Bullom. Na dirki so bili presenetljivo hitri glede na njihovo formo na prostih treningih. Bili so hitri na pravih mestih, toda uspel sem pridobiti eno mesto.”

Raikkonen je poleg kazni, odslužene med dirko, dobil še tri kazenske točke.

Foto: Ferrari

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj