Raikkonen letos želi drugi naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2014 .

Kimi Raikkonen je dejal, da je vesel, da se je vrnil k Ferrariju, kjer želi ponoviti uspeh iz leta 2007, ko je v prvi sezoni z italijanskim moštvom osvojil naslov svetovnega prvaka.

“Leto je biti spet tukaj v ekipi Ferrarija, kjer sem leta 2007 osvojil svetovno prvenstvo,” je Finec povedal za uradno spletno stran moštva. “Cilji seveda ostajajo isti. Radi bi bili čim boljši, radi bi zmagovali na dirkah in osvajali naslove svetovnih prvakov. Čas bo pokazal, kaj se bo zgodilo, toda zagotovo se bomo borili.

S Fernandom se bova oba na vso moč trudila. Oba želiva zmagovati in zopet pridirkati naslov Ferrariju. Toda ali nam bo to uspelo je odvisno od veliko drugih stvari, še posebej s temi novimi pravili. Vendar pa sva s Fernandom več kot dovolj sposobna za boj za naslov,” je dejal Raikkonen, ki je zaradi operacije hrbta izpustil zadnji dirki lanske sezone.

“Ni mi bilo žal, da nisem dirkal v Teksasu in Interlagosu. Lepo je bilo imeti nekaj premora. Prestati sem moral manjšo operacijo in pravzaprav nisem imel izbire, saj sem želel biti stoodstotno pripravljen na letošnjo sezono, brez bolečin,” je pojasnil.