Raikkonen: Lahko sem precej hitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2014 .

Finec Kimi Raikkonen je vse bolj nezadovoljen s formo moštva Ferrari, saj zaradi ponavljajočih težav ne more voziti tako hitro, kot meni da je sposoben.

Prvaku iz sezone 2007 ne ugaja prednji del Ferrarijevega dirkalnika F14T in čeprav je bil na kvalifikacijah v Austinu zelo blizu Fernandu Alonsu, težave še niso bile rešene. “Imel sem težave v prvem sektorju saj imamo težave z dirkalnikom,” je pojasnil Raikkonen. “Vem da sem lahko precej hitrejši, če nam bo kdaj uspelo dirkalnik nastaviti tako, kot je treba, toda zaenkrat imamo kar imamo in s tem moramo poskušati doseči čimveč.

Ves čas se nam pojavljajo enake težave, kar me že nekoliko jezi, a se trudimo le te odpraviti, najti rešitve. Vem, da tudi tako ne gre za popoln polom, vendar dirkamo daleč od mest, kjer hočem. Če nam uspe vse urediti tako, kot je treba, bom bolj zadovoljen in precej hitrejši, toda za zdaj stvari ostajajo kakršne so. Ko imaš takšne težave, je težko sestaviti dober krog. Dirkalnik je pri visokih hitrostih težko držati na liniji, saj je zelo nevozen,” je pojasnil Raikkonen.

Težave naj ne bi bile tako izrazite na dirki, a pomanjkljivosti dirkalnika je težko nadoknaditi zaradi pomanjkanja končne hitrosti. “Upam, da bo na dirki bolje. Kvalifikacije so pomembne in na nekaterih mestih smo prepočasni, da bi lahko pridobili kakšno mesto. Na kvalifikacijah voziš povsem na meji. Dirkalnik in gume so na mejah zmogljivosti in zato se težave še bolj izrazijo na času. Na dirki je nekoliko drugače, saj je dirkalnik obtežen z gorivom,” je še dodal Finec.

Foto: ferrari