Raikkonen lahko dirka za zmago – Vettel

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da njegov moštveni kolega Kimi Raikkonen, ki je osvojil najboljši štartni položaj na Ferrarijevi domači dirki za VN Italije, lahko jutri na dirki vozi na zmago. Raikkonen v točkovanju prvenstva zaseda tretje mesto z 68 točkami zaostanka za Vettlom ter 85 za Lewisom Hamiltonom. Toda navkljub razliki v točkah Vettel pravi, da se bo Raikkonen jutri lahko boril za zmago. “Če bo dirko začel s prvega mesta, potem mu očitno dovolijo zmagati,” je dejal Vettel, katerega po mnenju številnih Ferrari favorizira, tudi v škodo Finca.

“Dirka je dolga. On želi zmagati, tako kot tudi jaz. Upam, da enemu izmed naju tudi uspe.” Nemec pa je dejal, da bo na zaviranju v prvi ovinek šikane nekoliko bolj previden, saj bo ob njem moštveni kolega, Raikkonen pa je dejal, da ne bo vozil nič drugače, kot na drugih dirkah.

“Zavedava se, da lahko dirkava, kljub temu, da sva moštvena kolega, toda biti morava bolj previdna,” je povedal Raikkonen. “S tem pa niti ne vidim, kako bi to kaj spremenilo. Dvomim, da bi kdo namerno neumno veliko tvegal, da bi poškodoval dirkalnik drugega dirkača.”

Kimi Raikkonen je nagrado za najboljši štartni položaj prejel iz rok Micka Schumacherja

Finec je bil letos že nekaj krat blizu osvojitve najboljšega štartnega položaja, ki pa se mu je za las izognil, a ta niz je prekinil ravno na Ferrarijevi domači dirki. A kljub temu ne čuti posebnega olajšanja. “Če bi bil to moj prvi pole position bi bilo seveda drugače. Vedno se trudimo, včasih uspe, drugič ne. Vse skupaj je precej težje, kot zgleda na TV ekranu. Cel konec tedna nam gre dobro, čeprav so se pogoji malce spreminjali. Po zadnjem prostem treningu je bilo jasno, da bodo za najboljši položaj tekmovali trije dirkalniki. Danes je to uspelo meni, vendar pa to ne spremeni ničesar, saj je glavni del naloge na vrsti šele jutri.

V zadnjem poizkusu sem dobro odpeljal drugo šikano kar je bilo dovolj za najhitrejši čas. Pred zadnjimi hitrimi krogi se veliko igra igrice, kdo bo prvi na stezi in podobno, toda na koncu je bila pred mano kolona dirkačev, ki mi je omogočila dobro zavetrje. Dirkalnik je bil zelo dober. Nastavitev nismo spreminjali od prvih krogov, zato nam za zdaj gre vse gladko. Upam, da bo tako dobro šlo tudi jutri,” je še povedal 38-letni Raikkonen.

Prihodnost Finca pri Ferrariju pa je še vedno negotova, čeprav vse bolj kaže, da bo v Maranellu ostal še eno sezono.