Raikkonen k Red Bullu?

Avtor prispevka: , objavljeno 2. aprila 2013 .

 
Kimi Raikkonen je eden izmed kandidatov za zamenjavo Marka Webbra pri moštvu Red Bull Racing, je razkril lastnik ekipe, Dietrich Mateschitz. Po vnovičnem zapletu med moštvenika tekmecema pri Red bullu, Sebastianom Vettlom in Markom Webbrom, se vse bolj ugiba, da bo 36-letni Avstralec ekipo ob koncu letošnje sezone zapustil. Da je Webbrov odhod povsem mogoč priznava tudi Mateschitz, sicer velik podpornik Avstralca. “Le on sam se bo odločil, kdaj se bo upokojil,” je za Speed Week povedal Avstrijec. “Toda Mark je vsekakor dobrodošel pri nas in je tako eden izmed kandidatov za prihodjo sezono. Med kandidati sta tudi hitra mladeniča Vergne in Ricciardo iz ekipe Toro Rosso,” je dodal.

“Vem, da je to diplomatski odgovor, ki vse pušča odprto, toda tako je. Vse ostalo so zgolj ugibanja.” Je pa Mateschitz med kandidate uvrstil tudi Finca Kimija Raikkonena, Vettlovega bližnjega prijatelja, ki ga lastnik tovarne energijskih pijač odkrito občuduje in ga je tudi podpiral pri dvoletnem udejstvovanju v svetu relija. “Kimi je hladen, hiter in je tako vedno kandidat za sedež.”

Webber naj bi že stopil v stik s Porschejevo ekipo, v zvezi z novim prototipom dirkalnika za prihodnjo sezono vzdržljivostnih dirk Le Mans.

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje