Raikkonen je zamenjal formulo ena za GP3

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2013 .

Kimi Raikkonen je danes v Barceloni poskrbel za pravi medijski vrvež. Dirkač Lotusa je namreč v Španiji na presenečenje medijev testiral dirkalnik serije GP3, kot del priprav te serije za prihodnjo sezono. Testiranje je Fincu omogočil šef moštva Koiranen GP, Afa Heikkinen. Prireditelji tekmovanja so pojasnili, da je Raikkonen dirkalnik testiral, ker želijo dirkačem v prihodnji sezoni ponuditi več priložnosti za prehitevanja.

Finec je odpeljal 58 krogov, najhitrejšega ss časom 1:34.780, kar je več kot pol sekunde počasneje od časa pole positiona letošnje F1 dirke v Barceloni.

“Zanimalo me je, kako se obnaša dirkalnik in ugotovil sem, da ga je prav zabavno voziti,” je po testiranju povedal Raikkonen, ki v skupnem seštevku letošnjega prvenstva formule ena trenutno zaseda drugo mesto. “Z lego dirkalnika smo sprva imeli nekaj težav, a smo jih večinoma uspeli rešiti. GP3/13 je dober dirkalnik za mlade dirkače, še posebej, ker se na njemu lahko učijo paziti na gume, kar je zelo pomembno v formuli ena.”

Tehnični šef serije GP3, Didier Perrin je dejal, da je Raikkonenov prispevek zelo dragocen. “Zelo smo veseli, da smo dobili priložnost sodelovati s Kimijem. Njegove izkušnje in povratne informacije so za nas neprecenljive. Pomagal nam je razumeti, kaj je potrebno storiti, če želimo prihodnjo sezono dirkačem ponuditi dirkalnik, s katerim bo lažje prehitevati. Potrdil je vse naše predpostavke in skupaj smo lahko začeli delati na dveh različnih razvojnih poteh za testiranje ob koncu sezone.”


“58 laps, 270km. Best lap: 1:34.780”

From GP3 Test in Barcelona, posted by Kimi Raikkönen on 8/16/2013 (20 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2