Raikkonen izenačil rekord Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. junija 2013 .

 
Kimi Raikkonen je v nedeljo izenačil rekordni niz uvrstitev med dobitnike točk, ki ga je postavil Michael Schumacher. Dirkač Lotusa si je točke privozil že na 24 zaporednih dirkah.

Finec je 70 krogov dolgo dirko za VN Kanade začel z desetega mesta, se ves čas ubadal z vedno večjimi težavami z zavorami in po povsem polomljenem postanku, kjer so mehaniki dirkalnik spustili na tla, preden je bilo pričvrščeno zadnje levo kolo, dirko končal na devetem mestu.

“Dirka se zame ni začela najbolje, potem pa so mi nagajale še zavore. Stopalka za zavore je bila vedno mehkejša, podobno kot se je dogajalo v petek,” je po dirki pojasnil Raikkonen. “Ni bilo idealno a zavore so delovale dovolj dobro, da sem lahko pred zavoji upočasnil. Na žalost sem zaradi tega izgubljal čas in nisem mogel napadati, poleg tega pa nam ni pomagala niti težava pri postanku.

Tokrat sem le sledil dirkalnikom pred sabo in se poskušal braniti pred tistimi za mano, tako da nisem ravno užival. Ta konec tedna je bil slab, a smo vendarle osvojili točke,” je povedal Raikkonen, ki je ob vprašanju glede izenačitve Schumacherjevega rekorda dejal: “Gre mi za točke, za rekorde pa mi je vseeno.”