Raikkonen izbral “Huntovo” sedmico

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2013 .

V javnost je pricurljalo še več podrobnosti o štartnih številkah, ki jih dirkači izbirajo za prihodnjo sezono, od katere naprej bodo vsakič dirkali z isto.

Nico Rosberg je, kot smo že poročali, izbral šestico, s katero je njegov oče Keke leta 1982 osvojil naslov svetovnega prvaka. Kimi Raikkonen, povratnik k Ferrariju želi do konca kariere nastopati s sedmico, ki jo je na čeladi nosil že lanmi, ter s katero je leta 1978 naslov prvaka osvojil njegov velik vzornik James Hunt. Njegov rojak Valtteri Bottas pa se je odločil za štartno številko 77. Fernando Alonso hoče štirinajstico. Španec se je za to številko odločil ker je z njo nastopal že v kartingu. Sergio Perez bo najverjetneje nosil številko 11, Felipa Massa 19, Jean-Eric Vergne 25.

Vse izbire pa seveda še niso dokončne, saj se za bilokatero izmed njih lahko odloči Sebastian Vettel. To pravico ima, ker je v lanski sezoni zbral največ točk, vendar pa Nemec za zdaj še ni sporočil svojih želja. V naslednji sezoni mu bo, kot aktualnemu svetovnemu prvaku, pripadla številka ena, a bo moral izbrati svojo stalno številko, s katero bo nastopal, ko ne bo več prvak.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj