Raikkonen išče odgovore za zlomljeno krilce

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2015 .

Kimi Raikkonen od ekipe zahteva odgovore o vzrokih za polomljeno prednje krilce na drugem prostem treningu na Madžarskem. Finec je v dvanajstem zavoju peljal preko robnika, tako kot to počnejo vsi ostali dirkači, a je z njegovega dirkalnika SF-15T odletelo prednje krilce, zaradi česar je moral prekiniti krog in zapeljati v bokse.

Trening je Finec, ki je preizkušal novo prednje krilce, končal na petem mestu, dve mesti pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, ki je bil s starim prednjim delom dirkalnika pol sekunde počasnejši.

“Ne vem točno, kaj se je zogidlo s prednjim krilcem. Na enkrat se je odlomilo, ter poškodovalo gumo,” je povedal Raikkonen. “Moštvo ugotavlja kaj se zgodilo in upam, da bodo našli odgovore. ”

Čeprav je na prvih dveh treningih Mercedesu najbližje prišlo moštvo Red Bull, Raikkonen upa na napredek Ferrarija. “Občutek v dirkalniku je bil dober. Preizkušali smo številne različne stvari. Mislim, da se lahko še izboljšamo in najdemo še nekaj hitrosti v preostanku konca tedna.”

Foto: Ferrari