Raikkonen in Verstappen obžalujeta trčenje

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2017 .

Tako Kimi Raikkonen kot Max Verstappen sta po dirki za VN Španije lahko le obžalovala trčenje v prvem ovinku, ki je oba izločilo iz boja za točke. Dvojec, ki se je tu lani boril za zmago, je danes po štartu v prvem ovinku bil boj z Valtterijem Bottasom. Ta je v prvi ovinek zapeljal po skrajno notranji strani, kjer je zadel Raikkonenovo zadnjo desno gumo. Po trku je Finca v ferrariju odneslo v Verstappen, kjer sta dirkalnika trčila in oba polomila prednje vpetje. Raikkonen je dirko končal v desetem ovinku, Verstappnu pa se je uspelo pripeljati do boksov, kjer je lahko le še izstopil iz dirkalnika. “Velik smola,” je dejal Verstappen. “Poskušal sem po zunanji strani, pri tem pa sem si mislil, da bo vse uredu, če Valtteri ne bo zadel Kimija. Bilo bi dovolj prostora, toda Valtteri je zadel Kimija, Kimi pa ni mogel ujeti dirkalnika in je trčil vame.”

“Vse se je začelo, ko so me zadeli v zadnjo gumo,” je pojasnil Raikkonen. “Dirkalnik je poskočil, potem pa ga je težko hitro ujeti. Trčila sva z Maxom, toda vse je sprožil prvi dotik, nadaljevanje pa je bilo neizbežno,” je še dodal.

Bottas je z dirko nadaljeval, a ga je nato ustavila okvara pogonske enote. “Bil sem na notranji strani prvega ovinka. Kimi je prišel po zunanji strani in me tam poskušal prehiteti. Poskušal sem obdržati hitrost, toda zagotovo nisva trčila namenoma. Škoda, da je prišlo do trka. Oba sta imela smolo, saj je šlo le za rahel trk,” je dogodek komentiral Finec.

Trčenje so sicer preučili tudi komisarji, ki pa so se odločili, da je šlo za navadno dirkaško nesrečo.

Foto: Ferrari