Raikkonen in Ricciardo kaznovana

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2013 .

 

Kimi Raikkonen in Daniel Ricciardo bosta jutrišnjo dirko za VN Kanade začela dve mesti nižje, kot sta se danes kvalificirala, saj so ju komisarji kaznovali zaradi “nepravilne postavitve” na izvozu iz boksov ob ponovnem začetku drugega dela kvalifikacij.

Kvalifikacije so bile prekinjene zaradi nesreče Felipeja Masse, ob ponovnem začetku, ko je na uri ostalo manj kot dve minuti časa, pa so se skoraj vsi dirkači razvrstili ob izvozu iz boksov. Nekateri so stali v vrsti, drugi pa so zapeljali ob njih. Komisarji so zaradi “nepravilne postavitve” zaslišali Raikkonena, Ricciarda, Jean-Erica Vergna, Sergia Pereza ter Pastorja Maldonada, toda le Raikkonen in Ricciardo sta bila kaznovana, saj se na stezo nista podala s takoimenovanega hitrega pasu.

Oba bosta na štartu izgubila po dve mesti in se selita z devetega in desetega mesta na enajsto ter dvanajsto.

Raikkonen pa se je moral pri komisarjih zagovarjati še zaradi podobnega prekrška ob začetku tretjega dela, toda zanj ga niso kaznovali. Finčev moštveni kolega pri Lotusu, Romain Grosjean, se je uvrstil na devetnajsto mesto, toda zaradi kazni desetih mest, ki jo je skupil zaradi trčenja z Ricciardom v Monaku, bo dirko začel s povsem zadnjega mesta.