Raikkonen: Imamo vse potrebno za dobro sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2018 .

Kimi Raikkonen meni, da ima moštvo Sauber vse potrebno, da do naslednje sezone pripravijo konkurenčen dirkalnik.

Po petih letih pri Ferrariju se Finec vrača v moštvo pri katerem se je začel svojo kariero v Formuli 1. V moštvo se je vrnil na testu Pirellijevih pnevmatik v Abu Dhabiju. Kljub temu, da je Sauber po nekaj zahtevnih sezonah še vedno v obdobju prenove Raikkonen meni, da Fred Vasseur vodi moštvo v pravo smer.

“Veselim naslednje sezone. Seveda je nekoliko drugače potem, ko se vrneš v moštvvo v katerem sem že bil. Vendarle pa je moštvu veliko novih ljudi.”

“Mislim,da imamo vse potrebno za to, da sestavimo dober dirkalnik in imamo nato dobro sezono. S Ferrarijevim motorjem bomo zagotovo konkurenčni.”

“Resnično ne vidim razloga, da nam ne bi uspelo. Zame je bilo pomembno, da sem že preizkusil dirkalnik, tako sem lahko na hitro videl, kje se lahko izboljšamo. Bil je zelo dober občutek, ko sem ugotovil kako dober je že dejansko dirkalnik.”

Kljub temu, da je bil letošnji Ferrarijev dirkalnik precej boljši od Sauberja svetovni prvak iz sezone 2007 meni, da zanj razlika vendarle ni tako velika.

“Občutki so bili precej podobni. Gre sicer za drugačen dirkalnik, toda občutki niso bili veliko drugačni. Smo pa le testirali pnevmatike, nismo se ukvarjali z nastavitvami dirkalnika. Prvi občutki so zelo vzpodbudni.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish